Bredsjö Kulturkooperativ och SHOIF

Vi som ideellt driver Bergslagens Bokloppis i Södra Hyttan är Bredsjö Kulturkooperativ och SHOIF.

SHOIF uttalas shåjf och står för Södra HyttOmrådets Ideella Förening. Det är SHOIF som äger själva hyttområdet där vi också driver festivalen HyttDreva 2022 och Bergslagens Visitor Center and Rewilding Lankälven samt Galleri Södra Hyttan och ett ullcenter.

:: Läs mer, samt se aktuella event från Bredsjö Kulturkooperativ och SHOIF .


Publicerad: 2022-08-13


 

Grythyttans IF

POSTADRESS:
Grythyttans IF - Fotboll
Skolgatan 15
71202 Grythyttan

KONTAKT:
Tel: 059114552

:: Läs mer, samt se aktuella event från Grythyttans IF.


Publicerad: 2022-08-13


 

Hällefors Bibliotek

På Hällefors och Grythyttans bibliotek kan du: Läsa dagstidningar och tidskrifter. Låna böcker, filmer, äldre tidskrifter med mera. Låna dator samt använda wifi utan kostnad. Kopiera, scanna och skriva ut. Studera.

:: Läs mer, samt se aktuella event från Hällefors Bibliotek.


Publicerad: 2022-08-15


 

Hällefors Kulturskola

På Hällefors kulturskola har du möjlighet att uppleva glädjen i vad kulturen kan erbjuda. Här finns det roliga saker att göra såsom att sjunga, dansa, spela instrument eller teater. Eller kanske du vill utveckla din konstnärliga sida med att måla, teckna, forma eller filma. Möjligheterna är många!

:: Läs mer, samt se aktuella event från Hällefors Kulturskola.


Publicerad: 2022-08-01


 

Korpen Hällefors

Besöksadress: Wigelievägen 52, Hällefors
Postadress: Wigelievägen 52 71231 Hällefors

:: Läs mer, samt se aktuella event från Korpen Hällefors.


Publicerad: 2022-08-08


 

Krokborns Vänner

Föreningen vill levandegöra Krokbornsparken både i fråga om att lyfta fram det historiska värdet och att medverka till att utveckla Krokbornsparken till en levande och attraktiv folkpark för människor i alla åldrar.

:: Läs mer, samt se aktuella event från Krokborns Vänner.


Publicerad: 2022-08-14


 

Lions Club Hällefors

Lions Club Hällefors jobbar för människans bästa både lokalt och runtom i världen, varje dag. Vår klubb bildades 1953 och tar del i den stora organisationen Lions Clubs International. Alla som delar vår grundläggande tro – att hjälpa till i samhället – och som understryker vår Lions etik kan vara medlem. Våra lokala projekt är t ex Hälleforsmarken som först organiserades 1964, Vårmarknaden med loppis, cykelprojekt för skolutflykter och antirökkampanj för ungdomar. Många lokala föreningar har fått bidrag från Lions Club Hällefors för att kunna följa sina drömmar. Vi hjälper även till om någon har det svårt med att leva sitt dagliga liv, t ex med att ge handikappade en chans att vara med på ett läger.

Och vem känner inte till Lionsklockan mitt på torget i Hällefors och den stora termometern på gamla kommunhusets fasad? En annan aktivitet är att hyra ut marknadsbord, som vi bygger upp och kommer att plocka ner igen efter ett evenemang.

:: Läs mer, samt se aktuella event från Lions Club Hällefors.


Publicerad: 2022-08-08


 

Nora Scoutkår, Hälleforsavdelningen

Äventyr och kompisar! Tillsammans kan vi göra mer! Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

:: Läs mer, samt se aktuella event från Nora Scoutkår, Hälleforsavdelningen.


Publicerad: 2022-08-05